Mėgstate vasaros metu ne tik valgyti lauke, tačiau taip pat atviroje erdvėje ir gaminti? Tokiu atveju svarbiausia Jūsų sodo puošmena turi būti kepsninė. Tokia, kuri leistų Jums be jokio vargo pagaminti net ir pačius skaniausius patiekalus. Žinoma, sveikus, kurie nustebins Jus patį.
Kaip išsirinkti kepsninę? – klausimas aktualus kiekvieną vasarą. Ypač šiuo metu, kai pasiūla yra tokia plati. Jūsų dėmesiui – trumpas gidas, kaip išsirinkti kepsninę.
Kaina
Kaip ir renkantis bet kokią kitą įrangą, taip ir peržiūrint kepsnines, svarbiausiu aspektu dažnai tampa kaina. Sutaupyti galima perkant per akcijas, tačiau apskritai siūlome per daug nepertaupyti, kadangi tai gali reikšti blogesnę kokybę. Patys pigiausi modeliai dažniausiai yra nešiojamos kepsninės, kuriose ugnis „palaikoma“ anglies pagalba, o brangiausi – Kamado Bono gaminiai.
Ką planuojate gaminti?
Žinoma, kepsninės kinta ir savo „veikimo technologija“, kuri dažnai lemia – kokius patiekalus galima pagaminti. Nuo šašlykų, kurie dažniausiai kepami „ant tiesioginės ugnies“, iki įvairiausių troškinių, kuriuos geriausia gaminti specialiose talpose, kurios yra su dangčiu. Tarkitės su specialistais, kurie prekiauja kepsninėmis. Jie pagal Jūsų poreikius pasiūlys ir labiausiai tinkamus modelius.
Grilio tipas
Kaip jau minėjome – šiuo metu kepsninių pasiūla rinkoje yra labai plati. Ir vis auga. Pirmiausia verta kuo daugiau dėmesio skirti kepsninės tipui, kuris dažniausiai ir lemia planuojamų gaminti patiekalų tipą.
- Atviras, anglimi kūrenamas grilius.
- Kettle tipo grilius.
- Ofsetiniai griliai.
- Vežimėlio tipo angliniai griliai.
- Paletiniai griliai.
- Dujiniai griliai.
- Nešiojami dujiniai griliai.
- Elektriniai griliai.
- Kamado griliai.
Detaliau apie kiekvieną tipą galite sužinoti pasitarę su prekybos vietos vadybininku.
Išvaizda
Galiausiai, gal ir smulkmena, tačiau kai kurie renkasi grilius pagal išvaizdą. Tiesiog nori, kad jie skoningai įsikomponuotų lauko virtuvės patalpoje, taptų sodo puošmena, kuri traukia akis.
Gera kepsninė leis be jokio vargo net ir kasdien gaminti pačius skaniausius patiekalus. Svarbiausia – ne tik vasaros metu, tačiau 365 dienas per metus.